קיש טופו טבעוני פשוט וקל

בפעם הראשונה שניסיתי טופו, חברה שלי אפתה בלוק שלם מרוח ברוטב ברביקיו והכריזה שזו ארוחת הערב להיום. אני גיבורה אז אכלתי את זה, אבל די נשבעתי שלא לגעת בזה שוב. כמובן שדעתי השתנתה מאז. אני יכולה לומר שאני מעריצה של קיש, אבל בטוח לא מומחית. בכל זאת, רציתי לנסות גרסה עם טופו. אחרי שהצלחתי עם טופו מוקפץ, ברוטב בוטנים וברול אביב, קיש נראה כמו הצעד הבא במסע שלי עם הטופו. ואני שמחה לדווח שהניסוי הצליח (: אפשר לומר שהפכתי למכורה לקיש טופו (זה מה שכל ההיפסטרים עושים עכשיו). הקיש הזה פשוט! אז גם אם אף פעם לא ניסית להכין קיש קודם, אני בטוחה שתצליחי בזה. הוא דורש רק 10 מרכיבים ושיטות פשוטות שכל טבחית מתחילה יכולה לשלוט בהן. קודם כל, הקרום הוא פשוט תפוחי אדמה מגוררים (מה שהופך את המנה לגלוטן-פרי באופן טבעי)! והמילוי מלא בירקות קלויים (כל מה שיש לך בבית), ותערובת של טופו רך, חומוס ושמרים שנותנים לו את הטעם והמרקם המושלמים של ביצה. לאלה הספקנים שאומרים, "כן, אבל איך זה טעים?" אני אומרת, זה מדהים! ברצינות, זה: מלוח, משביע מנחם ומלא בירקות. אני חושבת שהקיש הזה יהיה נהדר לארוחות בוקר ובראנץ' בסופי שבוע רגועים. אני בטוחה שכולם, גם טבעונים וגם לא טבעונים, יאהבו את הקיש הזה. זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: שעה ו-30 דקות | זמן כולל: 1 שעה ו-45 דקות

שיתוף מתכון

מרכיבים: (כמות ל-8 פרוסות)

קרום

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים (מגוררים, 3 תפוחי אדמה מניבים כ-3 כוסות מגוררים)
  • 2 כפות חמאה טבעונית מומסת (או שמן זית)
  • 1/4 כפית מלח ים ופלפל שחור כל אחד

ירקות

  • 2 כוסות כרישה פרוסה דק (נקייה ויבשה היטב, 2 כרישות קטנות או 1 כרישה גדולה מניבות כ-2 כוסות, או להחליף בבצל בינוני קצוץ)
  • 3/4 כוס עגבניות שרי (חצויות)
  • 1 כוס ברוקולי קצוץ
  • 3 שיני שום (קצוצות)
  • 1/4 כפית מלח ים ופלפל שחור כל אחד

מילוי

  • 350 גרם טופו רך מוצק (מיובש היטב)
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות חומוס
  • 1/4 כפית מלח ים ופלפל שחור כל אחד


הוראות הכנה

קרום: חממי את התנור ל- 240 מעלות צלזיוס ורססי קלות תבנית פאי. גררי את תפוחי האדמה ומדדי 3 כוסות. סחטי היטב את עודפי הנוזלים בעזרת מגבת נקייה. העבירי לתבנית פאי, הוסיפי חמאה טבעונית מומסת, מלח ופלפל, וערבבי היטב. השתמשי באצבעות כדי ללחוץ לתבנית ולצדדים כדי ליצור שכבה אחידה.

אפי במשך 25-30 דקות או עד שהקרום הופך לזהוב בכל המקומות. הורידי מהתנור וקררי מעט. כשהקרום יוצא, הנמיכי את חום התנור ל- 200 מעלות צלזיוס.

ירקות: הכיני את הירקות והשום והעבירי לתבנית אפייה. הוסיפי 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל, וערבבי היטב. אפי בתנור עד שהם רכים וזהובים (סה"כ 20-30 דקות). הורידי מהתנור והנמיכי את חום התנור ל-190 מעלות צלזיוס.

מילוי: להכנת מילוי הטופו, הכניסי טופו מסונן למעבד מזון עם השמרים, החומוס, מלח ופלפל. הפעלי את המעבד עד שהתערובת חלקה. הניחי בצד.

הוציאי את הירקות מהתנור, הוסיפי לקערת ערבוב ושפכי מעל את תערובת הטופו. ערבבי היטב, ולאחר מכן שפכי לתוך הקרום ופרסי לשכבה אחידה.

אפי את הקיש בתנור בחום של 190 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ומוצק. אם הקרום מתחיל להשחים מדי, כסי את הקצוות בנייר כסף.

קררי מעט לפני ההגשה עם עשבי תיבול טריים או בצל ירוק. שמרי את השאריות במקרר למשך עד יומיים. חממי במיקרוגל או בתנור בחום של 176 מעלות צלזיוס.

היי בנות! אם אהבתן את המתכון הזה, תירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ותקבלו מתכונים נוספים ישירות למייל. חכו לראות אילו הפתעות נוספות מחכות לכן עם המוצרים הנהדרים שלנו בנאוברנד!

נהנית? הרשמי לניוזלטר שלנו

לקבלת מתכונים בריאים וטעימים ישר למייל

מתכונים נוספים

צרו עימנו קשר בכל נושא

ואנו נענה בהקדם.

שרות צרכנים:
customers@neobrand.co.il
פקס: 077-4703566

מ.ר נאוברנד בע"מ
ת.ד 554, אופקים

לקבלת עדכונים

דילוג לתוכן