הסנדוויץ' המפנק הזה מתחיל עם חומוס עשיר בסיבים תזונתיים! הוא מחקה בצורה מפתיעה את הטעם של טונה מקופסה ויש לו טעם אגוזי ועשיר שאנחנו ממש אוהבות.
קודם כל, מועכים את החומוס ידנית ומערבבים אותו עם מיונז טבעוני קרמי, חרדל דיז'ון חריף, שאלוט קצוץ, חמוצים בשמיר, וכמובן, מלח ופלפל! יאמי.
לאחר הערבוב, ה"טונה" הטבעונית סופר קרמית! יש לה מספיק מליחות ובהירות כדי לאזן את העושר של המיונז הטבעוני והיא באמת עושה חשק לעוד.
אחר כך, מורחים חמאה טבעונית על צד אחד של הלחם לתוצאות טוסטיות במיוחד. נכון, כל סוג של לחם מתאים פה! לבן, חיטה, מחמצת או ללא גלוטן, הכל עובד נהדר.
עכשיו, אתן יכולות להכין את הגבינה הטבעונית שלנו למקסימום המסת גבינה, או להשתמש בגבינה טבעונית קנויה אהובה עליכן!
לבסוף, שמים את הטוסט "טונה" הטבעוני ישר במחבת! אנחנו אוהבות את הלחם טוסטי ומקורמל, ומוודאות שהגבינה מקבלת זמן להינמס יפה.
הטוסט טעים בפני עצמו אבל גם משתלב נפלא לצד מרק או סלט לארוחת צהריים או ערב מספקת ומלאת חלבון!
מרכיבים (4 מנות)
- מנה אחת של גבינה טבעונית של גרין וי (4-8 פרוסות גבינה טבעונית)
- קופסה אחת של חומוס (425 גרם), שטוף ומסונן היטב
- 30 גרם מיונז טבעוני
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/8 כפית מלח ים ופלפל שחור כל אחד
- 10-20 גרם שאלוט קצוץ דק (או בצל אדום)
- 18 גרם חמוצים בשמיר קצוצים דק
- 8 פרוסות לחם (כל סוג של לחם מתאים, כולל ללא גלוטן)
- 56 גרם חמאה טבעונית (למריחת הלחם – אנחנו אוהבות את Miyokos)
הוראות הכנה
שטפי היטב וסנני את החומוס, לאחר מכן ייבשי אותו עם מגבת מטבח נקייה כדי להסיר עודפי נוזלים. הניחי את החומוס בקערת ערבוב בינונית והשתמשי במזלג כדי למעוך אותם עד שאין חתיכות גדולות של חומוס, אבל לפני שזה נהיה חלק מדי – את רוצה קצת מרקם.
הוסיפי לחומוס את המיונז הטבעוני, החרדל, המלח והפלפל, השאלוט והחמוצים, וערבבי היטב. טעמי והתאימי לפי הטעם, הוסיפי עוד מיונז לקרמיות, חרדל לחריפות, או פלפל שחור לעוקץ.
חממי מחבת ברזל יצוק בינונית או מחבת נון-סטיק על חום בינוני.
בינתיים, מרחי חמאה על צד אחד של כל פרוסת לחם. כשהמחבת חמה, הניחי פרוסת לחם עם הצד המרוח בחמאה טבעונית כלפי מטה במחבת, ואז מרחי שכבה עבה של גבינה טבעונית על הלחם (או הניחי פרוסה או שתיים של גבינה אם משתמשות בקנויה). הוסיפי כשליש כוס "טונה" טבעונית, פזרי בצורה אחידה בעזרת מזלג. הניחי פרוסת לחם נוספת, הצד המרוח בחמאה כלפי מעלה, על ה"טונה".
טגני את הסנדוויץ' על חום בינוני למשך 2-3 דקות, מציצים לתחתית הלחם לראות אם הוא נהיה טוסטי. כשהצד התחתון של הלחם זהוב, הפכי! טגני עוד 2-3 דקות, עד ששני הצדדים זהובים ופריכים והגבינה נמסה ונמרחת (כיסוי המחבת יכול לעזור להמסת הגבינה; הנמיכי את החום לפי הצורך אם משחים מהר מדי).
חזרי על הפעולה עם שאר הלחם, הגבינה וה"טונה". ואז תהני! הסנדוויצ'ים האלו משתלבים נפלא עם מרק או סלט. הכי טוב כשהוא טרי. "טונה" חומוס ניתן להכין מראש ולשמור במיכל סגור במקרר למשך 2-3 ימים. לא מתאים להקפאה.