מרכיבים (כמות ל-3 מנות)
- 340 גרם תחליף בשר טבעוני (אני ממליצה על Impossible ו-Beyond Meat)
- 3 פרוסות גבינת צ׳דר Vintage טבעונית של גרין וי
- 1 כף (15 מ"ל) רוטב ווסטרשייר טבעוני
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 לחמניות לחמניות בריוש טבעוניות.
- 1 כף חמאה טבעונית
- 3 פרוסות בצל אדום
- 3 עלי חסה טריים
- 425 גרם תערובת כרוב וגזר לסלט קולסלאו (אפשר להכין לבד על ידי שילוב כרוב אדום, כרוב ירוק וגזר)
- 3/4 כוס (177 מ"ל) מיונז טבעוני
- 2 כפות (30 מ"ל) חומץ תפוחים
- 1 כפית (5 גרם) סוכר
- 1/2 כפית (2.5 גרם) זרעי סלרי
- 1 כפית (5 גרם) חרדל יבש
- 3-4 כפות (45-60 גרם) חזרת מוכנה.
- אופציונלי: הגישו עם חמוצי שמיר (Bubbies הם המועדפים עלי!)
הוראות הכנה
הכנת סלט חזרת: הוסיפו את תערובת הכרוב והגזר לקערה גדולה. ערבבו את המיונז הטבעוני, החזרת, חומץ התפוחים, הסוכר, זרעי הסלרי והחרדל היבש עד שהתערובת אחידה. שפכו מעל הסלט וערבבו עד שכל המרכיבים מצופים. תבלו במלח ופלפל והכניסו למקרר עד לשימוש.
הכנת קציצות ההמבורגר: ערבבו בעדינות את תחליף הבשר הטבעוני עם חזרת, רוטב הווסטרשייר הטבעוני, מלח ופלפל וחלקו לשלושה חלקים שווים וצרו קציצות.
הכנת הלחמניות: המיסו את החמאה במחבת גדולה. הניחו את הלחמניות חתוכות כלפי מטה למשך כדקה, עד שהן קלויות קלות והניחו בצד.
בישול הקציצות: בשלו את הקציצות כ-2-3 דקות מכל צד. הוסיפו פרוסת גבינת צ'דר טבעונית לכל קציצה והופכו אותה.
המסת הגבינה: הוסיפו כף מים למחבת וכסו אותה למשך הדקה וחצי האחרונות של הבישול. זה ייצור אדים שיעזרו להמיס את הגבינה.
הרכבת הבורגר: הניחו את עלה החסה על לחמניית הבסיס. הוסיפו את הקציצה עם הגבינה, פרוסת בצל וסלט חזרת בנדיבות.
הגשה: הגישו עם חמוצי שמיר ותוספת נוספת של סלט חזרת.